معرفی کتاب «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد»:
اوریانا فالاچی روزنامهنگار و نویسنده معروف ایتالیایی در این کتاب که به حق یکی از شاهکارهای ادبی جهان محسوب میشود، دغدغههای زنی را به تصویر میکشد که در جایگاه مادر شدن قرار گرفته است ولی در شرایطی که اصلا آمادگی آن را نداشته است. مادری که پیش از هر چیز فقط و فقط یک زن است؛ زنی مستقل، شاغل و اتفاقا بسیار آگاه و مسولیتپذیر. او در این کتاب نقش زنی را در مقام یک مادر به تصویر میکشد که دچار تناقضهای بسیاری شده است. زنی که در جایگاه یک مادرِ آگاه و تکوالد بر آن میشود که افکار و احساساتی را که در هر روز از دوران بارداریاش تجربه میکند، به صورت نامههایی با فرزند زادهنشدهاش در میان بگذارد؛ احساساتی مملو از مهربانی، عشق، تنفر، خشم، شادی، اندوه، امیدواری، تزلزل، ثبات، تاریکی، روشنایی، شکست، پیروزی، مسئولیتپذیری و …
زنی که در این کتاب توصیف میشود، زنی است دانا، قوی، شجاع و عاشق. عاشق نه به معنای عشق ورزیدن به جنس مذکر بلکه به معنای واقعی عشق ورزیدن به خود و خود را عزیز و محق بهترینها دانستن. به باور زن داستان، مادر بودن رنج بزرگی است که جسم و روح زن را باید آن را تحمل کند. امید است خواندن این کتاب تأثیر بسیار بزرگی را بر روی زنان بگذارد و باعث شود که از این پس از زاویه دید متفاوتی به مادر شدن نگاه کنند و پیش از آنکه کودکی را به دنیا بیاورند، هزاران بار به این مسأله بیندیشند که «آیا زاده بهتر است یا هرگز زاده نشدن؟»
جملات برگزیده کتاب «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد»:
- من در اثر یک اشتباه و در لحظه سهلانگاری دیگران ساخته شدم.
- مادر میگوید: «دختر به دنیا آمدن بدبختی بزرگی است» و من اصلاً حرفش را قبول ندارم.
- البته اگر پسر باشی باید بندگیها و بیعدالتیهای دیگری تحمل کنی.
- عشق چیست؟! به نظر من، عشق یک فریب بزرگ است که اختراع شده تا به وسیله آن مردم را آرام کرده و سرگرم نگه دارند.
بخشی از کتاب «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد»:
ترس من از توست. از تو که سرنوشت، وجود تو را از هیچ دزدیده و به دیواره رحم من چسباند. هرچند که همیشه انتظارت را کشیده بودم، اما هیچوقت آمادگی پذیرایی کردن از تو را نداشتم و همیشه این سوال وحشتناک برایم پیش میآمد: نکند دوست نداشته باشی به دنیا بیایی و نخواهی متولد شوی؟ نکند روزی بر سرم داد و فریاد کنی که: «چه کسی از تو خواسته بود من را به دنیا بیاوری؟ چرا من را درست کردی؟ چرا؟»
مطالعه کتاب «نامه به کودکی که هرگز زاده نشد» به چه کسانی توصیه میشود؟
مطالعه این کتاب را به تمامی زنان و مردان کشورمان توصیه میکنیم، باشد که عمیقتر و آگاهانهتر مسئولیت والد شدن را بپذیرند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.